Vingårdar och vinodlingar

IMG_2896IMG_2897IMG_2898IMG_2899IMG_2901Vi startar dagen med ”vingårdsgenomgång” och kodar GPS:en. Maken har inför resan köpt en bok om Alsace och dess vingårdar utefter Route des Vins.

Svårigheten med vår stora och långa husbil är att det inte finns möjligheter att stanna vid de vinställen som ligger mitt i byarna med sina slingrande gator och tätt mellan husen så vi måste hitta ställen som ligger på landet utanför byarna. Vi hittar förstås såna ställen också och så börjar det trevliga med att prova olika viner. Hittar snabbt en ny favorit vitt vin – Grau Burgunder! Så smakrik och härlig!

Vi kör från norr och söderut och övernattning sker på en stor men mycket trevlig camping i Riquewihr. Två storkar gick obekymrade omkring bland husbilarna.

Vi fortsatte vår vingårdsgenomgång på kvällen och avsmakade givetvis lite av det inköpta! Nästa dag avslutades Alsace-turen nere vid Colmar. Där trodde vi ett ögonblick att vi kommit fullständigt fel för i en stor rondell står en enorm staty med frihetsgudinnan!! Majs odlas i stora mängder och torkas sen i stora hässjeliknande ställningar.

Idag behöver vi komplettera matförrådet så det blir ett stopp vid matkedjan Edeka i Oberrotweil. Övernattningen sker på en bergstopp i Schwartzwald  – i Walsh .Vår GPS  var inte så tydlig i instruktionen så det blev en sightseeingrunda innan vi kom fram till ställplatsen. Där får vi sällskap av en schweitzisk familj med en liten 1-årig baby.  De hade en riktig jeep och vecklade ut ett komplicerat tält som satt ovan på bilen. Har aldrig sett nstorkarågot liknande och det var fascinerande att se alltihopa. Vi pratade lite med familjen och de hade gjort mängder av resor med den här jeepen med tältet på taket.

riquewihr 2

En fantastisk solnedgång fick avsluta dagen och imorgon lämnar vi Baden för att åka mot Pfalz och mera vingårdar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *