Till Öland med Rebeckasystrar från Dalarna!

Den 24 maj startade resan till Öland. På järnvägsstationen i Rättvik möttes Rebeckasystrar från Mora och från Leksand och Rättvik. Bussen gick sen vidare till Falun där ytterligare systrar klev ombord. Vidare till Borlänge med flera påstiganden och sista ”hållplats” var Ludvika. Så till sist fanns 46 systrar ombord på Siljans bussen med chauffören Tony.

Vår reseledare – Margaretha Barkevall Lindborg – hade gjort den här resan (med Tony) ett antal år och det märktes att de var samspelta och visste vad som behövde göras. Detta gav en härlig trygghet till oss ”ombord”.

Det skulle bli en lång dag i bussen för vi skulle övernatta i Kalmar så det blev mycket sång och en ljudnivå av allt prat som jag undrar om inte chauffören stördes av – men han körde så lugnt så han verkade ta det bra.

Vi Stora Djulö herrgård utanför Katrineholm blev det lunch. En vacker och väl 20170524_133428 20170524_133356 20170524_162202bevarad gammal herrgård och det fina vädret bidrog till att det blev en skön stund att få mat och sträcka på benen – och inte minst att få använda toaletterna!!!

Resan gick vidare och vid Varkebäcks Hamn strax före Kalmar blev det kaffepaus! Fortfarande mycket bra väder och en vacker gammal hamn där det gavs tillfälle att gå omkring och må bra.

Övernattningen var bokad på Hotell Brofästet intill Ölandsbron. En god middag och därefter en god sömn och nyfikna var vi på vad morgondagen skulle bjuda på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *