Resa fortsätter!

Bad Sobernheim En otroligt vacker morgon – men kallt bara 9 grader! Vi åker nedför berget och fortsätter vår färd genom otroliga solrosfält. Men det är dåligt skyltat dit vi är på väg så det blir lite felkörning (men då får man ju se desto mer!). Vi hittar en fin och trevlig ställplats i Bad Sobernheim med bara husbilar. Nära staden och kyrkklockorna ringer ständigt!!

Nästa dag styr vi kosan mot Greven där vi övernattade förra året. Tyvärr lika illa nu som då – man fick bara plats i marinan bland de båtar som tagits upp för säsongen. Själva ställplatsen var stängd. Så vi beslutade oss för att köra vidare (vi hade alternativ). Vackra höstfärger och Nahe Weinstrasse är en mycket vacker väg. Det blir dock lite motorväg och där är otroligt mycket trafik och det gör att man känner lite stress – för fort går det för en del och såna mängder av långtradare!!Nahe weinstrasse

Småvägar är lugnare och man upplever naturen bättre och efter flera mil kommer vi till nästa övernattningsställe Stemwede-Levern öster om Osnabrück. En bra ställplats och nästa dag går färden genom en naturpark upp till Bremen. Därifrån blir det motorväg igen. På ett fält strax norr om Bremen har det samlats mängder av tranor och vi funderar över om några av dessa kanske fanns på vår åker i Styrsjöbo i somras? Vem vet? Pumpor finns överallt och i Tyskland heter de kürbiss.

Så tillsist är vi framme i Johannisberg på Fehmarn igen och kan stanna på favoritplatsen på bondgården.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *