Resan fortsätter!

Nästa morgon kommer jag inte ur sängen!! Mitt artrosknä klarade inte av allt gående på hårt underlag igår så jag inser att jag för att klara resten av resan nog får avstå från förmiddagens utflykt till Sharjah. Inte roligt, men det gäller att vara lite omtänksam om de ben man har!!! De ska ju räcka ett tag till – åtminstone tills det är dags för en knäprotes!!

Så maken ger sig iväg med resten av gruppen till ett annat emirat nämligen Sharjah! Förenade Arabemiraten består av 7 emirat som 1971 gick ihop och bildade sin union istället för att strida mot varandra (klokt). De sju emiraten är Abu Dhabi (det största), Dubai, Sharjah, Fujairah, Ajman, Ras al-Khaimah och Umm al-Quywayn. Islam är den officiella religionen och Sharia-lagarna är en betydande källa för lagstiftningen.

Jag vilar och hinner skriva dagbok, äter sen frukost – nästan ensam i matsalen. Åker upp och tar en titt på poolområdet som ligger på taket. Några få gäster där men oh så skönt! Ett glas nypressad apelsinjuice i baren och sen bara njuta en stund. Glömmer nästan värken i knäet!!

20181129_125253När maken kommer tillbaka får jag se alla bilder han tagit och det är med nostalgi i tanken som jag ser bilder från inomhussouken dit vi åkte så ofta och shoppade med barnen. 20181129_130032D20181129_111949är silverbutiken på övervåningen alltid fick ett besök av oss – vi fick kaffe och barnen fick en Coca Cola som ett av biträdena sprang iväg och köpte. Silverörhängen och silverringar blev det ett antal till både Ulrika och Sofia. Så byggdes den nya souken som har det otroligt vackra kupoltaket med stjärnbilderna. Nu var det ett Islamskt museum.

Vi startade kvällen med det som blev en kvällslig rutin med våra medresenärvänner Catharina och Bengt – nämligen att träffas hos varandra innan kvällsrundan startade och dricka ett glas vin och whisky tillsammans! Ett bra sätt att stämma av dagen!! Så efter intagandet av dryckerna tog vi en taxi (mycket billigt och nästan enda sättet att ta sig fram förutom att gå eller åka Metro – ovan jorden). Vi kom tlll Dubai Mall – naturligtvis världens största! Det mesta man ser och imponeras över är antingen världen största, världens högsta, världens längsta osv. Verkar lite komplexartat tycker jag att hela tiden behöva slå sig för bröstet och tala om att här har vi världens …….! Om ett annat land bygger något som är någon meter längre eller högre så bygger man genast något nytt i Dubai som är ytterligare någon meter högre eller längre eller större!

Mitt ibland alla jätt20181129_210904eskyltar med Cartier m fl står också H&M!! Vi går dock vidare till restaurangen The Meat Co. Vi får ett fint bord utomhus vid den konstgjorda sjön vid foten av världens högsta byggnad Burj Khalifa! Trevlig stämning och lite live uppträdanden blandat med olika musik. På söndag är det nationaldag och detta har börjat firas lite här och där bl a får vi vara med om ett spektakulärt ljusspel på Burj Khalifas fasad. Otroligt vackert för att inte tala om Dubai Fontains som ligger framför oss och som går igång varje halvtimma med vattenkaskader som är fantastiska. Många dhower fulla med folk kommer inåkande på den konstgjorda sjön så det är full fart runt omkring. Med 24 grader är det inte fel att sitta ute så här och njuta – god mat dessutom.

Det blir en taxi hem och en god natts sömn!!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *