NYFIKENRESAN FORTSÄTTER

2016-03-12 15.49.272016-03-12 15.28.192016-03-11 11.54.032016-03-10 14.56.092016-03-10 13.20.07-12016-03-10 12.34.272016-03-08 08.24.272016-03-10 08.36.042016-03-08 08.25.08Att starta dagen med en promenad i sanden på Guardamarstranden – känns verkligen lyxigt. Himlen är blå, solen skiner och vågorna slår in mot stranden. Den där sista femte (eller vilken ordning det nu är) vågen är så mäktig tills den närmar sig stranden – då blir det bara en liten plutt av den! Jag njuter av skönheten i naturen och vädret – även om det ”bara” är drygt 8 grader så dags. Vi återvänder sen till vårt lilla pörte och ordnar frukost som vi intar på altanen. Söndagsmarknaden besöks idag och det blir några fler inköp! Sen väntar lunch på rest La Vuelta ute på landet mellan Rojales och Guardamar tillsammans med vännerna Krons. De säger att det är en superbra engelsk orkester som spelar 60-tals pop och det låter ju ok. När vi kommer till restaurangen är det ett riktigt ”ös” och det går absolut inte att sitta inne och tänka sig att ha en konversation!! De spelar bra och härliga låtar men ljudnivån ger säkert tinnitus på direkten. Vi ordnar med ett bord i hallen och där kan vi iallafall prata med varandra. Så dyker vår gamle holländske vän Peter upp och det visar sig att han spelar med i den engelska orkestern. Peter och maken gjorde kort men intensiv lokalpolitisk karriär i Rojales för många år sen!!
Givetvis åkte vi förbi och tittade på de hus vi haft under den långa tid vi bodde i Spanien! De var för tillfället ingen i de olika husen så vi kunde obehindrat stå på tå och kika in över de höga murarna. Naturligtvis blev man mycket upprörd över fräckheten att ha tagit bort palmer och växter och t o m den fina fontänen som funnits utanför vårt sista hus!! Men sånt är livet – smaken är delad!!
De kommande dagarna fylldes snabbt bl a av besök i Zenia Boulevard – en jättelik galleria som öppnade när vi flyttat från Spanien. Här saknas absolut inte någon affär!! Luncher hos gamla goda vänner med mycket prat och skratt och skvaller! Cafe Cortado på uteservering i Torrevieja, besök i Habaneras Gallerian som tydligt tagit ”stryk” av den nya gallerian i Zenia men är fortfarande trevlig att besöka med alla välbekanta affärer. Mera inköp och nu börjar det uppstå tvivel om vi får med oss allt eller om vi måste investera i en till resväska?
En härlig lunch på golfklubben La Marquesas nya restaurang The Club blev avslutningen på alla luncher med gamla vänner och efter den måltiden orkade vi nästan inte ta oss hem!!
Ännu en resa upp i de fantastiska bergen och den här gången till Salvador Povedas Bodega. Rafael Salvador är en gammal vän och han tog emot oss och vi pratade länge. Lite inköp och presenter och sen stannade vi på ”vårt gamla ställe” – landsvägskrogen ute på landet där man får en absolut perfekt, äkta spansk tapas. När vi kom in stod ägaren med sopkvasten och han nästan tappade den när han fick se oss! Det är glädjande när man blir igenkänd på det sättet!
I Elche finns sedan många år en skofabrik som även har försäljning. Den var alltid ett givet utflyktsmål när vi hade gäster på besök och naturligtvis blev det ett besök nu också. Men den hade moderniserats på ett sätt som gjorde att det inte alls blev samma glädjande besök och priserna hade också moderniserats! Var sitt par skor blev det dock så nu började det bli riktig kris med packningen!! Men det löste vi genom att köpa en liten resväska och så var den saken avklarad!!
Kvällen avslutades med ett besök på favoritrestaurangen Tournesol där vi åt deras fantastiska Fondue Chinoise. Nu återstod packning och hemresa och tillbaka till den snö som fallit under tiden vi varit i sol och värme! Men mångfald är ju ganska trevligt och snön är på god väg att smälta bort så det blir nog sol och värme även här så småningom!

1 tanke kring ”NYFIKENRESAN FORTSÄTTER

  1. Doris Holmats

    Tack Gudrun! De var roligt att få läsa hur ni upplevt er resa. Kan känna med er, när du beskriver hur det känns att glutta in på sitt gamla hus och se, hur de rumsterat om och ändrat. Ändrat det som man själv tyckte var så utomordentligt! Det där har vi också varit med om. Fast inte i Spanien utan i Nyköping. Jag tar ändå lätt på saken. Precis som du. Man tycker bara olika och har olika smak. Då var då och nu är nu.
    Doris

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *