NYFIKENRESA!

2016-03-04 12.33.002016-03-04 12.06.51-22016-03-05 18.55.522016-03-04 18.48.39Det är fyra år sen vi lämnade Spanien för att på heltid bo i vårt paradis i Styrsjöbo! Vi har inte känt någon längtan efter att åka tillbaka, men så plötsligt kändes det som om det iallafall skulle vara roligt att återse allt och träffa gamla vänner. Så det blev en resa som jag definitivt kan kalla ”nyfikenresa”!
Vi åkte först till Stockholm en onsdagseftermiddag och sov över för att kunna ta ”fakirflighten” nästa morgon. Vi fick stiga upp vid 4-tiden för att hinna till Arlanda och väl på planet somnade vi ganska snart! Vi hade hyrbil att hämta ut på Alicantes flygplats och i Ciudad Quesada väntade det lilla radhus vi hyrt för 10 dagar. Spartanskt och litet men det var vad det var och helt ok för den korta tiden. En engelsman ägde huset och det märktes på inredningen och framförallt i köket att det inte var en svensk som ägde det!!
Första dagens eftermiddag fick vi ägna åt att handla mat och annat som var nödvändigt och det blev en enkel sallad till middag och sen sängen!! Nästa morgon åkte vi upp till Jumilla genom de fantastiska bergsmassiven. Lite vininköp och en skön tur genom mandelträden som fortfarande var i blom. Turen avslutades på IKEA i Murcia för att komplettera den bristande köksinredningen lite! (Hade verkligen inte trott att jag överhuvudtaget skulle komma till IKEA på min korta resa till Spanien!).
Vi insåg att vi behövde komplettera matinköpen så det blev ett uppehåll på Mercadona i Rojales och innan vi ens hunnit innanför kassorna blev vi stående med svenska gamla vänner. Först kom ett par sen kom ett till och ett till och till sist var vi en hel grupp som stod och pratade och skrattade och skvallrade! Väl inne i affären stötte vi ihop med ännu flera gamla vänner och det kändes precis som på den tiden vi bodde där – man stötte på bekanta överallt!!
Nästa morgon åkte vi till stadsmarknaden i Almoradi! Rena nostalgitrippen!! Det blev några småsaker inhandlade men framförallt – juiceapelsiner av samma gamle man som sålde sist vi var på marknaden!! Fula apelsiner som ger en fantastiskt god juice. Eftermiddagen gästade vi våra gamla fina vänner på Calle Falla och satt ute i solskenet och drack kaffe och åt mazarintårta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *