Motorvägar i Tyskland

vagarbeteVägarbeten, vägarbeten, vägarbeten och därmed också köer, köer, köer. Att tyskarna står ut med detta år efter år!! Och det behövs för motorvägnätet är i ett bedrövligt dåligt skick. Det är en lisa för hörsel och bilens välbefinnande att åka av motorvägen och köra på lite mindre vägar. Men motorvägarna är ju också transportsträckor mellan olika platser så det behövs ju att man kör vissa mil där också!!

Dessutom ösregn och otroligt mycket trafik (så här många bilar ser vi nog inte i Leksand på sammanlagt flera, flera år!). Vi minns nu också när Berlinmuren hade rivits och mängder av Trabantbilar från Östtyskland vällde ut vid Kasselbackarna. Deras motorstyrka var ju inte av det imponerande slaget och de skulle till varje pris köra om varandra och helst ligga i ytterfilerna, så då blev det verkligen köer av oss från västeuropa bakom dessa Trabanter i de väldiga uppförsbackarna – sen gick det med våldsam fart utför!!

Hade planerat övernattningen på Wohnmobilpark Silbersee söder om Homberg men den var inte en särskilt trevlig plats så vi fortsatte till  Neukirchen – en stor och mycket fin ställplats. En härlig kväll – lugnt och fint!

Nästa dag kommer vi så äntligen till Alsace! Fortfarande regn – men det är trots det som att komma in i en teaterkuliss. Ofattbara vackra små byar med korsvirkeshus och kaskadpelargoner i en storlek som vi aldrig ser i Sverige! Här planterar man även på trottoarerna – direkt på marken som t ex i Molsheim. Vackert!20181002_161959 1

Övernattning i Molsheim och sen ska vi börja vår väg genom Alsace Route des Vins.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *